Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn

Ze kwam op 22-jarige leeftijd met een krappe beurs uit het destijds nog communistische China naar Leiden. Een grotere cultuurschok is nauwelijks denkbaar. We zijn ruim dertig jaar verder en de onzekere studente van toen heeft zich ontwikkeld tot een uiterst succesvolle wetenschapper en zakenvrouw. Maar dat is Mei Wang zeker niet komen aanwaaien. Pas nu, op haar 54ste, voelt de Oegstgeestse zich in balans.

Eetkamer Giethoorn Best Of Delicious Burger with Fries Bild Von De ..
Eetkamer Giethoorn Best Of Delicious Burger with Fries Bild Von De .. | de eetkamer giethoorn

„Op de middelbare school in China kon ik goed leren. Mijn ouders wilden het beste voor me. Ik wilde graag naar de universiteit, maar zij en ik wisten dat maar twee procent van het aantal scholieren dat zich aanmeldde, werd aangenomen. Er waren zoveel kandidaten en maar zo weinig plekken op de universiteit. Mijn cijfers zouden dus heel hoog moeten zijn.

Daar werkte ik hard voor. Als ik tussen de middag thuiskwam uit school, had mijn vader, die wiskundeleraar was, drie moeilijke sommen voor me klaarliggen. Die moest ik binnen tien minuten oplossen. Pas dan mocht ik eten. Als ik sommen fout had gemaakt, durfde ik niets anders te eten dan alleen witte rijst.

Achteraf ben ik mijn vader heel dankbaar, dat hij zo streng was. Hij heeft er later ook ’sorry’ voor gezegd en uitgelegd dat hij zo streng was voor mijn bestwil. De competitie was zo groot, dit was de enige manier. En hij wilde dat ik de bètakant zou kiezen, want, zei hij: ’Dan kun je altijd je geld verdienen’.”

„Ik was 22 en net afgestudeerd aan de universiteit van Peking toen de Chinese regering aangaf jonge mensen de kans te willen geven voor een verdere opleiding naar het buitenland te gaan. Niet zomaar, uiteraard onder strenge controle. Ik voelde daar wel voor en mijn ouders stimuleerden ook dat ik mijn kennis zou vergroten. Toen bekend werd dat ik naar Nederland mocht, ging ik naar de bibliotheek om op te zoeken waar dat land lag. Ik had nog nooit van Nederland gehoord. In die tijd – er was nog geen internet – kon ik er maar heel weinig informatie over vinden. Ik las iets over wooden shoes en molens, meer niet.”

„Mijn begeleider op de Peking-universiteit was, toen ik naar Nederland ging, net terug uit Amerika. Hij had van die reis nog één dollar over en gaf me die mee. Misschien kon ik die dollar wel gebruiken, dacht hij.

Ik stapte het vliegtuig in met alleen die ene dollar, verder niets. Mijn ouders waren niet rijk genoeg om me geld mee te geven. Bovendien ging alles via de Chinese ambassade. Eenmaal in Nederland moest ik me daar melden, dan zou ik verder worden geholpen met een kamer en een beurs. Nú zou ik zoiets nooit meer durven, een wereldreis maken met maar één dollar op zak! Maar toen vond ik het allemaal gewoon heel spannend.”

„We vlogen vanuit China met een goedkope vliegmaatschappij en hadden daarom een tussenlanding in Roemenië. Daar moesten we overnachten. De bus bracht ons naar een hotel. Eenmaal daar aangekomen, brak er paniek bij me uit. Want ik kreeg een eigen kamer en ik had nog nooit eerder in mijn leven alleen in een kamer geslapen. Het huis van mijn ouders had maar drie kamers, ik sliep altijd met mijn zusje in de eetkamer. En eenmaal op de universiteit sliepen we met zes meisjes op één kamer. In dat Roemeense hotel vroeg ik aan een onbekende Chinese vrouw: ’Mag ik mijn kamer met u delen?’ Want ik was te bang om alleen te slapen.”

De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn - Eet
De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn – Eet | de eetkamer giethoorn

„In Leiden werd ik heel aardig ontvangen. Iedereen praatte meteen Engels met me, maar ze spraken af dat ze elke vrijdag Nederlands met me zouden praten om me te helpen de Nederlandse taal te leren.

De eerste jaren in Nederland werd ik vanuit China streng gecontroleerd. Er was een ’leider’ die elke maand bij de Chinese ambassade rapport uitbracht of ik me hier wel goed gedroeg. Pas als dat was vastgesteld, kreeg ik mijn beurs.

Ik weet nog dat ik een tijdje in de Pelikaanhof woonde (studentencomplex in Leiden, red.) waar ik een student lesgaf in het Chinees, en hij mij in het Nederlands. Toen we een keer zo bij elkaar zaten, werd er op mijn kamerdeur geklopt en stond er iemand van de ambassade met: ’Je mag geen contact hebben met jongens, dat is niet goed voor jou’. En zo kwamen die lessen meteen tot een einde.”

„Een paar jaar later, toen ik voor laboratoriumonderzoek bij Zoölogie in de Kaiserstraat werkte, gingen alle medewerkers elke vrijdagmiddag na het werk in café ’t Keizertje iets drinken. Ze vroegen mij er ook bij. Een andere Chinees zag me daar en rapporteerde dat bij de ambassade. Van daaruit kreeg ik te horen dat ik op een ’cultuurbesmette’, dus verboden plaats was geweest. Ik vertelde de professor dat ik niet meer mee mocht naar het café. Hij schreef meteen een brief naar de ambassade dat we elke vrijdag een ’werkbespreking’ in ’t Keizertje hadden. En toen mocht het wel.”

„In die tijd rond mijn promotie dacht ik er nog aan om terug te keren naar China, maar toen ik Bert, mijn man, eenmaal had ontmoet, vond ik hem heel leuk en besloot ik hier te willen blijven. Vanuit de universiteit kon ik in 1990 bij TNO komen, dankzij de bemiddeling van Arthur. Ze begonnen daar een groot onderzoek voor brouwerij Heineken om gerst sneller te laten ontkiemen, vier dagen in plaats van zeven. Ik vond het interessant, maar langzaamaan ontstond het idee dat ik iets anders wilde gaan doen. Iets met medicijnen. Mijn opa in China was arts geweest, mijn vader wist ook veel over medicijnen, omdat opa hem altijd recepten had gegeven die gebaseerd waren op kruiden.”

„De grootste verandering in mijn leven vond plaats in 1998, vlak na de geboorte van onze tweede dochter. Toen Julia acht weken was, werd er een tumor in mijn nek ontdekt. Ik zat met een baby en kon niet meer lopen, omdat de tumor tegen het zenuwsysteem aandrukte. Tijdens een elf uur durende operatie in het LUMC wist professor Peul alle tumorcellen weg te halen.

Die operatie was de keerslag. Ik ging me afvragen: wat wil ik? Onderzoek naar gerst is heel interessant, maar als je geen bier drinkt, ga je niet dood. Ik besefte dat ik aan de gezondheidskant wilde gaan werken. In de plantenwetenschap. Hoe zijn planten zo te behandelen, dat je ze als medicijnen kunt gebruiken?”

De Eetkamer van Giethoorn - Picture of De Eetkamer van Giethoorn ..
De Eetkamer van Giethoorn – Picture of De Eetkamer van Giethoorn .. | de eetkamer giethoorn

„De medische wetenschap in China is al zo’n vijfduizend jaar gebaseerd op kruiden en planten. Ze hebben daar nooit, zoals in het westen, de lange route gehad om nieuwe medicijnen eerst op proefdieren en ten slotte pas op mensen te testen. Met bepaalde kruiden maakten Chinezen eeuwen geleden al bepaalde soepen tegen bijvoorbeeld koorts of chronische ziekten, alleen maar gebaseerd op ervaring, niet op wetenschappelijk bewijs. Die kruiden moeten voor de Europese markt eerst uitgebreid getest en geregistreerd worden, volgens de Europese normen en waarden.

Zo ben ik een jaar of vijftien geleden begonnen om op experimentele basis Chinese medicijnen te gaan ’vertalen’ naar het westen. Eerst voor TNO, maar in 2004 had ik zoveel onderzoek gedaan, dat ik een spin-off bedrijf kon beginnen, SU-Bio-Medicine.”

„Ik had de tijd en de omstandigheden mee. Ik had al zo lang in Nederland gewoond, dat ik ook veel weet van de westerse taal en filosofie, maar ook die van China niet ben vergeten. Zodoende kan en ik wil ik functioneren als brug tussen beide culturen.

En China is allang niet meer het gesloten bolwerk, ze willen daar ook globalisering.

Zo ben ik begonnen, als brug tussen Chinese en Nederlandse wetenschappelijke kennis. Nu heb ik contacten met universiteiten, bedrijven en onderwijsinstellingen in China en kan ik hen helpen hun producten in Europa te introduceren.”

„Na meer dan tien jaar, in 2012, was SU-Bio-Medicine het eerste bedrijf ter wereld dat Chinese medicijnen mag registreren, eerst in Nederland, later in heel Europa. De Chinese pers noemt mij ’een ijzerbreker’.

Het gaat nu snel. We zijn een nieuw onderzoek begonnen, in samenwerking met het LUMC, om Chinese kruiden ook te gaan gebruiken om kankercellen te vernietigen. Binnen het Instituut Biology Leiden doe ik wetenschappelijk onderzoek en we werken samen met de universiteiten van Cambridge, Oxford, de Chinese Academy of Science, maar ook binnen de Universiteit Leiden met de Hortus. Daar is ook al een prachtige Chinese medicijnentuin, die we verder gaan ontwikkelen. Het staat allemaal naar mijn gevoel nog maar in de kinderschoenen, want het gaat er telkens om de juiste kruidencombinaties te vinden.”

De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn
De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

„Of mijn ouders trots op me zijn? Toen ik op m’n 33ste zwanger was, belde ik mijn moeder om het te vertellen. Haar reactie was: ’Dus nu kun je niet verder meer bouwen aan je carrière’. Het verschil met de reactie van mijn schoonmoeder kon niet groter zijn. Want zij was juist zo blij en echt in tranen.

Ik realiseer me dat ik altijd bang ben geweest voor mijn moeder. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik in haar ogen faalde en nog harder moest werken. Steeds meer krijg ik daardoor het besef dat ik dat gevoel niet aan mijn eigen dochters mag doorgeven.

Mijn moeder is inmiddels overleden, ik hoef niet bang meer voor haar te zijn. Daardoor, en door er met hem over te praten, ben ik dichter bij mijn vader gekomen.”

„Ik wil graag dat onze dochters hun eigen koers mogen varen. Mijn vaders concept, om voor de bètakant te kiezen, heeft me altijd heel sterk beïnvloed. Ik weet nog dat mijn oudste dochter thuiskwam met een zes voor een wiskundeproefwerk. Zij was er erg blij mee, ik vond het een heel laag cijfer. Toen ik dat zei, moest ze huilen, want, zei ze, ze had er zo haar best voor gedaan. Later voelde ik me schuldig over mijn reactie. Bij de jongste heb ik inmiddels geleerd ook blij te zijn met een cijfer waar zij blij mee is: ’Een 5,6! Heel goed!’

Mijn dochters hebben minder met de bètakant, veel meer met kunst. En dat is goed. Toen ik laatst tegen Julia, die nu eindexamen doet, zei: ’Zou je niet eens bij de Rietveld-academie gaan kijken’, begonnen haar ogen te glimmen.

Ik ben nu gelukkig de moeder geworden die kan voelen.”

„Ik ben nu, op mijn 54ste, zo ver dat ik trots kan zijn op en tevreden ben over mezelf. Het heeft lang geduurd, ik heb het moeten léren, maar ik voel me nu in balans.”

Restaurant De Eetkamer van Giethoorn - Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn
Restaurant De Eetkamer van Giethoorn – Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn – de eetkamer giethoorn
| Delightful for you to our blog, with this time period We’ll teach you concerning keyword. And after this, this can be a first graphic:

de eetkamer giethoorn - 28 images - eetkamer v giethoorn ..
de eetkamer giethoorn – 28 images – eetkamer v giethoorn .. | de eetkamer giethoorn

What about picture above? is actually which wonderful???. if you think maybe so, I’l l provide you with some impression once again under:

So, if you like to acquire all of these awesome graphics about (Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn), simply click save link to store these graphics for your personal computer. There’re prepared for transfer, if you want and wish to have it, just click save logo on the post, and it will be directly down loaded to your pc.} As a final point if you like to get new and the latest graphic related with (Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn), please follow us on google plus or bookmark this site, we try our best to give you daily update with all new and fresh graphics. We do hope you love keeping right here. For many updates and latest news about (Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn) graphics, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark area, We attempt to give you up-date periodically with all new and fresh pics, love your surfing, and find the perfect for you.

Here you are at our website, articleabove (Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn) published .  At this time we’re delighted to announce we have discovered an incrediblyinteresting contentto be reviewed, namely (Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn) Some people searching for information about(Ten Important Facts That You Should Know About De Eetkamer Giethoorn | de eetkamer giethoorn) and certainly one of them is you, is not it?

De Eetkamer van Giethoorn - Weerribben Wieden | de eetkamer giethoorn
De Eetkamer van Giethoorn – Weerribben Wieden | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Dakgoot beplakt met EPDM van De Eetkamer te Giethoorn – Huismans ..
Dakgoot beplakt met EPDM van De Eetkamer te Giethoorn – Huismans .. | de eetkamer giethoorn

Restaurant De Eetkamer van Giethoorn - Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn
Restaurant De Eetkamer van Giethoorn – Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Terrace next to the water - Picture of De Eetkamer van Giethoorn ..
Terrace next to the water – Picture of De Eetkamer van Giethoorn .. | de eetkamer giethoorn

Woning eetkamer giethoorn - woningen in Giethoorn - Mitula Woning | de eetkamer giethoorn
Woning eetkamer giethoorn – woningen in Giethoorn – Mitula Woning | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

36 Reliable Sources To Learn About Eetkamer Giethoorn | | de eetkamer giethoorn
36 Reliable Sources To Learn About Eetkamer Giethoorn | | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn - Viswinkel - Telefoonboek.nl ..
De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn – Viswinkel – Telefoonboek.nl .. | de eetkamer giethoorn

Eetkamer Giethoorn New De 10 Beste Restaurants In De Buurt Van ..
Eetkamer Giethoorn New De 10 Beste Restaurants In De Buurt Van .. | de eetkamer giethoorn

Restaurant De Eetkamer van Giethoorn | nieuwe woonkamer | Pinterest ..
Restaurant De Eetkamer van Giethoorn | nieuwe woonkamer | Pinterest .. | de eetkamer giethoorn

36 Reliable Sources To Learn About Eetkamer Giethoorn | | de eetkamer giethoorn
36 Reliable Sources To Learn About Eetkamer Giethoorn | | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Dakgoot beplakt met EPDM van De Eetkamer te Giethoorn – Huismans ..
Dakgoot beplakt met EPDM van De Eetkamer te Giethoorn – Huismans .. | de eetkamer giethoorn

A day in Giethoorn — Gerrit and the City | de eetkamer giethoorn
A day in Giethoorn — Gerrit and the City | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Restaurant De Eetkamer van Giethoorn - Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn
Restaurant De Eetkamer van Giethoorn – Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

36 Reliable Sources To Learn About Eetkamer Giethoorn | | de eetkamer giethoorn
36 Reliable Sources To Learn About Eetkamer Giethoorn | | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn - Picture of De Eetkamer van Giethoorn ..
De Eetkamer van Giethoorn – Picture of De Eetkamer van Giethoorn .. | de eetkamer giethoorn

Popeye - De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn
Popeye – De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn - Weerribben Wieden | de eetkamer giethoorn
De Eetkamer van Giethoorn – Weerribben Wieden | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Dakgoot beplakt met EPDM van De Eetkamer te Giethoorn – Huismans ..
Dakgoot beplakt met EPDM van De Eetkamer te Giethoorn – Huismans .. | de eetkamer giethoorn

Restaurant De Eetkamer van Giethoorn - Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn
Restaurant De Eetkamer van Giethoorn – Therdex PVC Vloeren | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn - Restaurantbeoordelingen - TripAdvisor | de eetkamer giethoorn
De Eetkamer van Giethoorn – Restaurantbeoordelingen – TripAdvisor | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Delicious burger with fries! - Foto van De Eetkamer van Giethoorn ..
Delicious burger with fries! – Foto van De Eetkamer van Giethoorn .. | de eetkamer giethoorn

Eetkamer v Giethoorn (@DeEetkamerGieth) | Twitter | de eetkamer giethoorn
Eetkamer v Giethoorn (@DeEetkamerGieth) | Twitter | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Hier zit je goed in Giethoorn - Horecamakelaar Van de Weerd | de eetkamer giethoorn
Hier zit je goed in Giethoorn – Horecamakelaar Van de Weerd | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Lakes Ladies uitje naar Giethoorn – Lakes Chapter | de eetkamer giethoorn
Lakes Ladies uitje naar Giethoorn – Lakes Chapter | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn - Foto van De Eetkamer van Giethoorn ..
De Eetkamer van Giethoorn – Foto van De Eetkamer van Giethoorn .. | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn
De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

ETEN  | de eetkamer giethoorn
ETEN | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn - Viswinkel - Telefoonboek.nl ..
De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn – Viswinkel – Telefoonboek.nl .. | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn
De Eetkamer van Giethoorn | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

ETEN  | de eetkamer giethoorn
ETEN | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Poppie’s wordt De Eetkamer van Giethoorn – steenwijkercourant.nl .. | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer viert tapasfeestje - steenwijkercourant.nl - Ondernemen ..
De Eetkamer viert tapasfeestje – steenwijkercourant.nl – Ondernemen .. | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn - Home - Giethoorn - Menu, Prices ..
De Eetkamer van Giethoorn – Home – Giethoorn – Menu, Prices .. | de eetkamer giethoorn

ETEN  | de eetkamer giethoorn
ETEN | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

At night; Nice to see the Canal in front  | de eetkamer giethoorn
At night; Nice to see the Canal in front | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

ETEN  | de eetkamer giethoorn
ETEN | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Eetkamer v Giethoorn (@DeEetkamerGieth) | Twitter | de eetkamer giethoorn
Eetkamer v Giethoorn (@DeEetkamerGieth) | Twitter | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

De Eetkamer van Giethoorn - Restaurantbeoordelingen - TripAdvisor | de eetkamer giethoorn
De Eetkamer van Giethoorn – Restaurantbeoordelingen – TripAdvisor | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn

Giethoorn
Giethoorn | de eetkamer giethoorn

Day time View; In front the Canal - Foto van De Eetkamer van ..
Day time View; In front the Canal – Foto van De Eetkamer van .. | de eetkamer giethoorn

ETEN  | de eetkamer giethoorn
ETEN | de eetkamer giethoorn | de eetkamer giethoorn